Risico inventarisatie en evaluatie

Elke werkgever is volgens de Arbowet verplicht om ervoor te zorgen dat zijn organisatie beschikt over een actuele risico inventarisatie en evaluatie, ook wel RI&E genoemd. Consense Arbo kan u helpen bij het opstellen, evalueren en actualiseren van uw RI&E.

De inrichting van de werkplek, het gebruik van zware machines of blootstelling aan gevaarlijke stoffen, maar ook intimidatie of veelvuldig repeterend werk kunnen aandachtspunten zijn. Daarnaast zijn er tal van zaken die van invloed kunnen zijn op uw reeds bestaande RI&E, zoals de ingebruikname van nieuwe machines, de start van andere werkzaamheden of verhuizing van uw organisatie. Het is dan ook van belang dat u uw RI&E regelmatig actualiseert en in ieder geval jaarlijks een nieuw Plan van Aanpak opstelt, conform de wettelijke verplichting.

Wanneer de Arbeidsinspectie een bezoek brengt aan uw bedrijf, dan kunnen zij vragen naar uw RI&E. Heeft u geen (actuele) RI&E, dan kan de Arbeidsinspectie u hiervoor een boete opleggen. Daarnaast loopt u dit risico ook als er onverhoopt een bedrijfsongeval plaats mocht vinden en u niet over een (actuele) RI&E beschikt.

Meer informatie of contact? Een van onze veiligheidskundigen staat u graag te woord. Klik hier en laat uw gegevens achter.
Wij bellen u binnen 24 uur terug!