De ‘nieuwe realiteit’ veroorzaakt door het coronavirus raakt ons allemaal; het doet een beroep op de veerkracht, wendbaarheid en flexibiliteit van iedereen. Maar hoe zit het met de mentale gezondheid van uw werknemers? Wist u dat volgens het RIVM acht van de tien werkgevers mentale gezondheid beschouwt als belangrijke indicator voor het succes van het bedrijf? Wij bieden onze werkgevers daarom de mogelijkheid om dit tijdig in kaart te brengen. Vraag het mentale gezondheidsonderzoek aan en voorkom een toename van psychisch verzuim.

Bedrijfsartsen en psychologen waarschuwen in diverse media voor de toename van verzuim veroorzaakt door burn-out en psychische klachten. Veel werkgevers hebben daarom vragen over hoe ze de mentale gezondheid van hun werknemers kunnen vergroten om verzuim te voorkomen.

Voorkom afbreuk aan de autonomie en toename psychische klachten

Veel werknemers werken (meer) vanuit huis of op locatie in een veranderende omgeving. Werkprocedures en taken zijn gewijzigd. In veel situaties zorgt dit voor afbreuk aan de autonomie en regelmogelijkheden die werknemers ervaren. Terwijl deze juist bijdragen aan het vergroten van werkplezier en zingeving. Zij vormen effectieve buffers tegen verzuim bij werkdruk.

Positieve beïnvloeding van de mentale gezondheid

Een middel dat u tijdig kunt inzetten, is het mentale gezondheidsonderzoek. Uw werknemers kunnen eenvoudig online de vragenlijst invullen. Er is aandacht voor de situatie vóór de coronacrisis, werken op afstand, leiderschap en communicatie, de werk-privé balans en de inhoud van het takenpakket. De aanbevelingen uit het onderzoek bieden u direct inzicht en nieuwe kansen tot positieve beïnvloeding van de mentale gezondheid van uw werknemers, ook op afstand!

Pak signalen tijdig op en vraag het ‘mentale gezondheidsonderzoek’ aan 

De Arbeids- en organisatiedeskundige begeleidt u bij het onderzoek en de eventuele vervolgstappen. U kunt tevens een preventief telefonisch spreekuur inrichten voor uw werknemers. Deze wordt uitgevoerd door een Arbodeskundige die uw werknemers direct hulp en advies biedt bij vragen omtrent psychosociale arbeidsbelasting.

Vraag hieronder het mentale gezondheidsonderzoek aan. Heeft u vragen over het onderzoek? Neem vrijblijvend contact op met onze Arbeids- en organisatiedeskundigen.